Discount vouchers available storewide!
Free Grab Delivery & Lalamove for order above RM1000! (For Klang Valley customer) | Shop Now, Pay Later. Don't let shortage of funds stop you from getting your gears. Ask us now!
Wireless Mikrofon Yang Korang Patut Grab: Saramonic Blink 500 & Blink 500 Pro

Hi semua! Dalam posting kali ini saya akan berkongsi tentang barangan terbaharu daripada kami iaitu Saramonic Blink 500 B2 & Saramonic Blink 500 Pro B2! Nak tahu apa kelebihan antara 2 model ini? Teruskan membaca! 

 

  1. SARAMONIC BLINK 500 B2: Saramonic Blink 500 Mikrofon Lavalier Tanpa Wayar

Blink 500 B2 sangat padat dan ringan, namun memberikan kualiti suara profesional yang bersih(clear). Transmitter  mempunyai mikrofon built-in  yang sangat baik yang dapat menangkap suara dengan sempurna. Cukup kecil untuk dikepitkan pada baju, dimasukkan ke dalam poket dan cukup serba boleh untuk diletakkan di atas meja atau podium, atau hanya pegang dengan tangan anda. Ia juga berfungsi sebagai transmitter bodypack tradisional dengan mikrofon klip-on lavalier profesional omnidirectional SR-M1 yang disertakan bersama, memberikan penyelesaian miking yang lebih profesional. 

Beberapa sistem mikrofon tanpa wayar sukar dikendalikan dan memerlukan pengetahuan terperinci mengenai menu dan tetapannya, tetapi Blink 500 B2 sangat maju dari segi teknikal. Anda hanya perlu menghidupkannya, dan ia berfungsi. Ia beroperasi pada spektrum 2.4GHz tanpa gangguan, dan secara automatik menghentikan saluran untuk mengelakkan bunyi statik dan putus audio. Memasangkan transmitter dengan penerima adalah mudah, dan semua aspek rumit dalam penggunaan mikrofon tanpa wayar berlaku dengan lancar di latar belakang, membolehkan anda menumpukan perhatian pada penceritaan dan mendapatkan gambar yang hebat.

 

Tahap dan Kekuatan yang Sempurna

Salah satu aspek sukar menangkap suara untuk video adalah mengawal tahap audio. Sebilangan orang bercakap dengan kuat, sementara yang lain bercakap dengan sangat lembut. Itulah sebabnya pemancar Blink 500 mempunyai easy-to-use gain button  yang mudah digunakan untuk menaikkan atau menurunkan tahap bunyi, dan paparan LED pintar yang menunjukkan kepada anda di mana mereka berada. Bateri Lithium dalaman yang boleh digunakan sehingga 5 jam dengan kabel pengecasan yang disertakan, dan port USB-C dapat digunakan untuk menghidupkan atau charge semula dengan pek bateri USB mudah alih.

 

Pencinta kamera dan mobile phone 

Kedua-dua kabel output TRS dan TRRS disertakan yang boleh digunakan dengan DSLR, mirrorless, dan juga jenis kamera lain, serta telefon pintar dan tablet yang mempunyai headphone jacks. Output penerima memberikan tahap yang kuat dan bebas dari kebisingan, jadi apabila anda memasangnya, anda dapat menyesuaikan tahap input kamera anda ke pengaturan yang paling rendah untuk mengelakkan noise. 

 

Sistem Tanpa Wayar yang Ideal

Sistem mikrofon tanpa wayar mudah alih dan padat adalah alat yang sangat penting bagi para videographer dan Blink 500 adalah salah satu sistem terkecil dan paling ringan yang dapat anda perolehi yang memberikan suara berkualiti profesional menjadikannya sesuai untuk pembuat filem, wartawan, vlogger, content creator atau sesiapa yang memerlukan sistem wireless untuk penggunaan 2 orang. Cukup kecil untuk memasukkan ke dalam beg kamera, beg galas atau bahkan poket anda. 

 

Pakej termasuk:

1x Blink500 RX Receiver with Built-in Clip and Camera Shoe Mount

2x Blink500 TX Transmitter with Built-in Microphone and Clip

1x 1(30.5 cm)gold-plated 3.5mm TRS to TRS Output Cable for Cameras

1x 1(30.5 cm)gold-plated 3.5mm TRS to TRRS Output Cable for Smartphones and Tablets

3x 1(30.5 cm) Gold-plated USB-C to USB-A Charging Cables

2x SR-M1 Omnidirectional Lavalier Microphone

2x Alligator-style Lavalier Microphone Clip

2x Foam Lavalier Windscreen

1x Pairing Pin

1x User Manual

 

 

Untuk info lanjut mengenai Saramonic Blink 500 B2, anda boleh klik disini! 


 

      2. SARAMONIC BLINK 500 PRO B2: Sistem Mikrofon Tanpa Wayar

Sistem Saramonic Blink500 Pro adalah sistem mikrofon tanpa wayar yang sangat ringan dan mudah digunakan untuk 2 orang. Mikrofon memberikan suara/ bunyi yang berkualiti tinggi untuk kamera DSLR, Mirrorless,Telefon Pintar, Tablet, Komputer dan banyak lagi.

 

Transmitter dan receiver boleh digunakan sehingga 8 jam dengan sekali cas dan mempunyai pengecasan pantas. Sarung pengecasan yang disediakan membolehkan anda mengecas pemancar dan penerima di mana sahaja dan boleh dicas semula atau dihidupkan melalui port USB-C DC 5v menggunakan pengecas USB-A dan pek bateri.

 

Receiver Blink 500 Pro RX mempunyai paparan OLED yang jelas dan output 3.5mm. Ini juga termasuk kabel output TRS dan TRRS, yang juga boleh digunakan dengan kamera, peranti mudah alih, komputer dan mana-mana peranti dengan input audio 3.5mm. Receiver mempunyai headphone jack 3.5mm untuk real-time monitoring dan suis Mono / Stereo yang boleh dipilih, menjadikan Blink 500 Pro memenuhi permintaan pengguna profesional.

 

Transmitter klip Blink 500 Pro TX mempunyai mikrofon omnidirectional built-in yang cukup kecil dan ringan untuk dikepitkan pada baju dan pakaian, atau anda boleh menggunakannya belt pack transmitter tradisional dengan profesional SR-M1 yang disertakan bersama untuk mikrofon yang lebih terang. Ia menampilkan paparan OLED yang terang dan mempunyai input 3.5mm untuk mikrofon dan input tahap garis.

 

Ciri-ciri utama:

 

  • Penerima stereo saluran dua untuk kamera dan peranti mudah alih

  • Sarung pengecasan mudah alih untuk pemancar dan penerima

  • Paparan OLED terang pada pemancar dan penerima

  • Mod output Mono / Stereo yang boleh dipilih

  • Real time headphone monitor

  • Input mikrofon dan input Line

  • Hayat bateri 8 jam dengan sekali cas

  • Satu butang mudah diasingkan

  • Mikrofon Lavalier, cermin depan dan deadcat termasuk dalam pakej

 

Pakej termasuk: 

1× Blink500 Pro RX Receiver with Built-In Clip and Camera Shoe-Mount (Integrated with OLED Display)

2× Blink500 Pro TX Transmitter with OLED Display and Built-In Microphone

1× Blink500 Pro B2 BOX Charging Case

1× Zipper Bag

1× 1’ (30.5 cm) Gold-Plated 3.5mm TRS to TRS Output Cable for Cameras

1× 1’ (30.5 cm) Gold-Plated 3.5mm TRS to TRRS Output Cable for Smartphones and Tablets

1× 1’ (30.5 cm) Gold-Plated USB-C to USB-A Charging Cable

1× 1’ (30.5 cm) Gold-Plated Micro USB to USB-A Charging Cable

2× SR-M1 Omnidirectional Lavalier Microphone

2× Alligator-Style Lavalier Microphone Clip

2× Foam Lavalier Windscreen

2× High-Wind Fur Windscreen for TX Transmitter

1× Warranty Card

1× User Manual

 

 

Untuk info lanjut mengenai Saramonic Blink 500 PRO B2, anda boleh klik disini.

Terima kasih kerana membaca posting untuk kali ini! Semoga kita berjumpa lagi!