Discount vouchers available storewide!
Free Grab Delivery & Lalamove for order above RM1000! (For Klang Valley customer)
Acoustic Foam Harga Berpatutan Tapi Padu!

 

Hai semua! Korang pernah tak ada masalah audio sangat bergema bila korang record content korang? Tak kisah la sama ada korang buat content cover lagu ke, vlog ke, masalah bunyi bergema ni memang auto turn off la kalau korang record content! 

Sebab tu korang kena ada satu alat untuk absorb audio korang tu supaya audio koang lagi sharp dan clean. 

Acoustic Foam? Apa tu?

 

Acoustic foam ialah foam sel terbuka yang digunakan untuk acoustic treatment. Ia melemahkan airbone sound wave, mengurangkan amplitudnya, untuk tujuan noise reduction dan tenaga akan dilesapkan sebagai haba. Acoustic foam kini terdapat dalam beberapa warna, saiz dan ketebalan yang berbeza.

Acoustic foam kebiasannya dalam jubin dengan bentuk piramid atau wedge shape. Mereka berfungsi bukan sahaja untuk menyerap bunyi, tetapi juga untuk meningkatkan kualiti bunyi dan percakapan di dalam bilik. selain mengurangkan amplitud gelombang, acoustic foam menghilangkan tenaga bunyi sebagai haba.

Foam ni wajib ada dalam bucketlist korang tau kalau korang tak dapatkan lagi foam ni. Tapi korang jangan risau, sebab GS Acoustic Foam ni harga sangat affordable tau! Korang boleh dapatkan harga serendah RM 3.80 untuk sekeping! 

Apa yang best GS Acoustic Foam ni sebab foam kami ada sekali dengan adhesive tape tau, so korang tak perlu susah2 nak tampal gam sendiri! GS Foam ni juga tebal tau sebab lebar dia 5cm! Sangat sangat high quality dan berpatutan untuk harga yang korang bayar tau!

                        

 

Features GS Acoustic Foam:

Reka Bentuk 3D Wedges Shape: Panel Acoustic foam menyediakan kawalan bunyi yang hebat pada dinding atau siling. Sesuai kalau korang nak kurangkan dan menyerap gema, gelombang atau noise.

Bahan Mesra Alam: Diperbuat daripada  polyurethane foam yang mesra alam, panel akustik bukan sahaja mempunyai ciri-ciri penyerapan bunyi yang berkesan malah tiada bau yang ketara yang akan menyebabkan sebarang bahaya kepada kita. Bahannya juga kalis api.

Wajib Ada Dalam Studio: Panel akan membantu mengurangkan reverb, gema berkibar, pantulan akustik yang tidak diingini. Ia juga meningkatkan kualiti audio anda serta-merta dengan mengurangkan bunyi latar belakang dan gema semasa merakam suara anda.

Mudah Dipasang - Panel Acoustic foam GS diperbuat dengan acoustic foam gred profesional yang fleksibel, ringan dan boleh dipasang pada pelbagai permukaan yang berbeza. Ia sudah disertakan dengan pita pelekat diri untuk pemasangan yang mudah. Hanya peel-off dan lekatkan.

Sekian sahaja untuk posting kali ini. Kalau korang nak tahu lanjut tentang GS Acoustic Foam ni, korang boleh klik kat sini tau!